Inloggen
Wappen, daten en sex met een snoepje

Wat is wappen?

Even heel kort door de bocht, wappen is sex met een snoepje of pilletje. Om meer te kunnen genieten van seks neem je een pilletje (swingers zeggen een snoepje) waardoor je in een soort trance komt. Het idee is dat je meer geniet van de sex en dat je alle remmingen los laat.

Wappen, een combinatie van seks en drugs

De term wappen wordt gebruikt als we praten over de combinatie seks en drugs. Op het internet is genoeg informatie hierover beschikbaar van erkende en bekende instituten zoals

Jellinek.nl
Unity.nl
Trimbos.nl

Aan al deze info kunnen we niet zoveel toevoegen. Belangrijkste tip: lees over de drugs die je wilt gebruiken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zoek ook naar gebruikerservaringen, zij vertellen je misschien wel meer over een bepaalde drug dan dat je op de gevestigde websites kunt vinden. Informatie van gebruikers is over het algemeen waarheidsgetrouwer dan van de instituten omdat dit vaak informatie is die verkregen is door testen in gecontroleerde omgevingen.

Erosite.nl, drugs en drugsgebruik

Erosite.nl, haar medewerkers en eigenaren nemen op geen enkele wijze verantwoording over drugsgebruik, meer specifiek jouw drugsgebruik. We keuren jouw drugsgebruik niet af en we keuren het niet goed. Wij vinden dit ieders eigen verantwoordelijkheid en absoluut niet onze verantwoording.

Moet je wappen om te kunnen swingen?

Het eerlijke antwoord is nee, je hoeft niet te wappen om te kunnen swingen. Wat wel zo is, is dat om lekker te kunnen swingen, je goed in je vel moet zitten. Niet alleen jij maar ook je partner en de mensen met wie je gaat swingen. Met een snoepje of pilletje kan het zo zijn dat iedereen diepere ervaringen, een intensere sexbeleving heeft. Bovendien ziet alles er net wat mooier uit, je partner en ook de mensen met wie je seks gaat hebben.

Zelf niet helemaal in orde, niet fit?

Blijf dan van de snoepjes, poedertjes en pilletjes af. Het hele idee is dat deze partydrugs jouw stemming intenser maken. Ben je niet fit, dan voel je je na drugsgebruik nog minder fit. Heb je het druk, zit je hoofd vol, heb je stress, wees dan voorbereid op een soort hyper gevoel omdat deze gemoedstoestand versterkt wordt. Bovendien kan het dan voorkomen dat je “gereedschap” wat storingen vertoont.

Van belang is ook dat je deze partydrugs, deze pilletjes en snoepjes, gebruikt in een voor jou vertrouwde omgeving. Niemand, zeker niet je partner en je mede swingers zitten te wachten op jouw problemen tijdens een leuk wapfeestje. Wappen is prima maar blijf nadenken. Ga bijvoorbeeld nooit meer achter het stuur zitten na een wapfeestje.

Een wapfeestje, hoe organiseer je dat?

Meestal wordt een wapparty of wapfeestje bij iemand thuis gehouden. Er komen 2 of meer stellen bij elkaar met de bedoeling seks te hebben waarbij drugs gebruikt worden om het genot van de seksbeleving te versterken. Meestal liggen bij binnenkomst matrassen op de grond met vanzelfsprekend schone hoeslakens. Een stel verse, schone hoeslakens bij de hand is trouwens wel makkelijk. Het licht is al een beetje gedimd, kaarsjes aan en een relaxt muziekje. Niet vergeten, de koelkast is gevuld, bij voorkeur met stimulerende drankjes en eten (bubbels, chocola, aarbeien en oesters bijvoorbeeld).

Wanneer begint het wapfeestje nu eigenlijk?

Vaak wordt er gewacht totdat iedereen binnen is voordat aan het avontuur wordt begonnen. Ben je zelf gastheer / gastvrouw en merk je dat enkele gasten niet lekker liggen in de groep of twijfel je over een van de gasten, spreek dit dan direct uit en verzoek degenen die het betreft vriendelijk doch dringend om te vertrekken. Het is voor degenen die gevraagd worden te vertrekken niet leuk maar wel zo eerlijk. Jij bent als gastheer / gastvrouw toch verantwoordelijk voor de goede sfeer deze avond en nacht. Tenslotte heb jij er alles aan gedaan om een leuke, geile avond te organiseren, dan zou het zonde zijn als jouw wapfeestje verstoord wordt door een enkeling die er bij nader inzien toch niet bij past. Beter een geslaagde wapparty met een stel minder dan een minder leuke avond met een stel meer.

Wapparty, daar komt dan het moment van beginnen

Als iedereen binnen is komt het moment dat het wapfeestje echt gaat beginnen, de wapparty barst los. Het wapfeestje begint eigenlijk pas wanneer de partydrugs op tafel komen. Wil je optimaal genieten van een pilletje of snoepje, zorg dan dat je dit inneemt op een lege maag. Heb je tevoren vet gegeten, dan zul je merken dat het snoepje veel minder effect heeft. Je maagwand is tenslotte vet geworden en de opname zal veel minder zijn.

Wapfeestje, jij als gastheer bewaakt de veiligheid

Naast de pilletjes, snoepjes en poedertjes leg je een vel papier neer met de voornaam van alle aanwezigen. Het is maar net hoeveel voorwerk je wil doen, want je kunt ook de namen van alle partydrugs die je op tafel legt erop zetten. Zo kan iedereen aangeven op dit vel papier wat hij of zij gebruikt heeft en wanneer. Het is niet te hopen, echter mocht het fout gaan (je neemt per ongeluk teveel of een verkeerde combinatie), dan kan achteraf beter worden vastgesteld welke tegenmaatregelen een arts of verpleegkundige moet nemen om je er weer boven op te krijgen.

Het klinkt misschien belerend maar wil je geen risico’s lopen, gebruik dan gewoon geen drugs. Zo simpel is dat.

Wappen, wat kun je allemaal gebruiken op een wapfeestje?

Hieronder volgt een opsomming van de meest gebruikte partydrugs die in omloop zijn om op een wapparty in te nemen of te roken zodat je nog meer kunt genieten van de sex.

een joint
Een joint is een sigaret / shaggie dat je rolt met een veel langer vloeipapiertje. Behalve shag verkruimel je er ook wiet of hasj in. Door het vrijkomen van de THC in deze drugs worden je hersenen extra gestimuleerd waardoor je gevoel puurder en intenser wordt. Tijdens een tripje worden je smaak, geur, gevoel en je gehoor steeds beter. En dus ook de beleving van seks. Daarnaast werkt wiet ook nog pijnstillend, je pijndrempel ligt dan hoger. Je voelt een beetje schuren dus veel minder en houdt het langer vol. Echter je gevoel is steeds beter.

lachgas
Lachgas ofwel stikstofmonoxyde (N2O) is van oorsprong een narcosemiddel dat kleine operaties in het ziekenhuis gebruikt werd. De huidige gebruikers halen het vooral uit de patronen die in slagroomspuiten worden gebruikt. Lachgas zorgt voor een korte roes en wordt in het uitgaancircuit vaak geïnhaleerd vanuit een ballon die men door kan geven aan de volgende gebruiker.

XTC
XTC of exstasy is een harddrug, vergis je daar niet in. De grondstof is MDMA, een soort kristallen. Vermalen met bind- en vulmiddelen worden ze geperst tot pillen in allerlei vormen en kleuren. De meeste “fabrikanten” hebben hun eigen vorm, kleur en logo op de pilletjes staan. XTC heeft een stimulerende werking, het verandert je bewustzijn. Vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon en je gevoel wordt intenser. Vooral om deze redenen is het een populaire drug op een wapfeestje. Na een goed half uurtje raak je onder invloed en dit is het sterkst merkbaar na ongeveer anderhalf uur. Het effect, de state-of-mind, houdt vier tot acht uur aan.
Behalve een stimulerende werking kent XTC ook een aantal risico’s. Het lichaam kan oververhit raken en uitdroging ligt op de loer. Bovendien is men door de hogere lichaamstemperatuur meer vatbaar voor infecties. Daarnaast kan regelmatig gebruik leiden tot verslaving.

GHB
GHB ofwel GammaHydroxyButyraat wordt wel eens verkocht als zijnde XTC. Echter GHB is een veel sterker narcosemiddel dan bijvoorbeeld lachgas. GHB is zeer moeilijk te doseren en bij een overdosis zijn de gevolgen direct veel ernstiger. Men kan bewusteloos raken of zelfs in coma geraken. Verder is een combinatie met alcohol of andere middelen levensgevaarlijk.
Goed gedoseerd is GHB echter een wondermiddel. Je kunt heerlijk ongeremde, geile seks hebben wanneer je onder invloed van GHB bent. De heftigheid en intensiteit van je orgasme is ook vele malen groter. Nogmaals, pas op met de dosering.

Poppers
Poppers werken bijna omgekeerd aan XTC. Waar XTC je bloeddruk verhoogt, je lichaamstemperatuur laat toenemen en je spierspanning intensiveert, zorgen poppers ervoor dat vooral je gladde spieren verslappen. Je bloeddruk daalt en in heftige gevallen kun je zelfs flauwvallen. Poppers waren oorspronkelijk hartritme medicijnen. Het zat in capsules en bij hartkloppingen of hartfalen moesten deze mensen de capsule openbreken (een poppend geluid vandaar de naam poppers) en de inhoud opsnuiven.
Poppers werken snel en kort. Je voelt je warm, beetje slap en super ontspannen. Omdat poppers spierverslappend werken (ook op de anusspier) was deze partydrug vooral geliefd in homokringen.

Chrystal meth
Chrystal meth is in het uitgaanscircuit en op wapfeestjes beter bekend als tina. Het is een stimulerende partydrug met een zeer sterke werking, sterker nog, het is op dit moment een van de krachtigste stimulerende middelen op de Nederlandse drugsmarkt. Door de enorme dopamine-boost ervaar je euforie, onoverwinnelijkheid. Probleem is dat, omdat het zo lang doorwerkt, het zeer slecht is voor je gezondheid.

Regelmatig gebruik van Chrystal meth kan je dagelijks leven danig in de war schoppen. Gevolgen zoals suïcidaliteit, opgefoktheid en psychoses zijn geen uitzondering. En wat te denken van sterk verminderde weerstand, nierschade, gebitsschade en niet te vergeten de afbraak van je spieren.
Maar omdat alle remmingen wegvallen, euforie ontstaat, ontstaat er ook een gevoel van constante opwinding. Je voelt je geil en seks onder invloed van chrystal meth kan dagenlang doorgaan. Probleempje is wel dan klaarkomen en een erectie krijgen is vaak lastig. Dit noemt wel ook wel de “chrystal dick”.

Een wapfeestje organiseren en de wet in Nederland

Wanneer je sec kijkt naar de werkende stoffen in de verschillende middelen, dan zijn alcohol, tabak en koffie ook verdovende middelen.Alleen volgens de wet is dit niet zo. In de Opiumwet staan omschreven alle middelen die door de overheid als drugs worden gezien. Veel van deze middelen worden gebruikt in de geneeskunde. De Opiumwet is verdeeld in 2 lijsten. Op lijst 1 staan alle middelen die volgens de overheid een onaanvaardbaar groot risico met zich meebrengen. Voorbeelden hiervan zijn heroïne, cocaïne, amfetamine en ook XTC.
Op lijst 2 staan bijvoorbeeld de hennepproducten zoals hasj en wiet maar ook kalmeringsmiddelen zoals Valium en Seresta. De overheid ziet deze middelen als minder gevaarlijk.

Erosite.nl staat geen berichtgeving over drugsgerelateerde zaken toe

Wanneer je dus goed leest, zie je dat het bezitten, gebruiken of handelen en aanzetten tot gebruik strafbaar is. Iedereen heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid. Erosite.nl, haar medewerkers en eigenaren respecteren ieders privé-leven en de wens of behoefte om op bepaalde momenten stimulerende middelen te gebruiken. Erosite.nl, haar medewerkers en eigenaren nemen op geen enkele wijze verantwoording voor overtreding van de Opiumwet of elke andere Wet.

Erosite.nl, haar medewerkers en eigenaren staan niet toe dat op openbare chats en fora gerelateerd aan deze website in promotende of gebruiksstimulerende zin gesproken wordt over middelen die vermeld staan in de Opiumwet. Mocht dit wel gebeuren kunnen Erosite.nl, haar medewerkers en eigenaren zich mogelijk schuldig maken aan het overtreden van de Opiumwet, artikel 10a. Dit willen we te allen tijde voorkomen en staan dan ook niet toe om drugsgerelateerde onderwerpen te posten en/of bespreken op gerelateerde chats en/of fora.

Een wapfeestje of wapparty, swingen voor gevorderden

Swingen is een vorm van erotiek waarbij er geruild wordt van partner in elke mogelijke vorm. Natuurlijk hoeft dit niet altijd te gebeuren, lees hierover onze blog over de soft swap en full swap. Belangrijk bij swingen op een wapfeestje is dat er volledig vertrouwen is tussen de partners. Want wanneer er geen volledig vertrouwen is tussen de partners, kan dit bij het gebruik van een partydrug uitvergroot worden. En dan kan er een situatie ontstaan die voor iedereen aanwezig op het wapfeestje als onplezier wordt ervaren.

Een wapfeestje, wie is er verantwoordelijk voor de partydrugs?

Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen gebruik van partydrugs en voor je eigen gezondheid. Maar op een wapfeestje ben je ook een beetje verantwoordelijk voor je “mede-wappers”. Daarom ligt er, tenminste als het goed is, naast de partydrugs een lijst met de namen van de aanwezigen. Schrijf niet alleen zelf op wat je gebruikt maar kijk ook goed of je partner en de anderen opschrijven wat ze gebruiken. Het is wel zo fijn dat mocht er iets mis gaan, hulpdiensten snel kunnen reageren.

Wappen en de risico’s op korte termijn

Zoals al eerder aangegeven in deze blog kleven er risico’s aan het gebruiken van partydrugs om extra te kunnen genieten van seks. Wanneer we naar risico’s op korte termijn kijken hangt dat voor een groot deel af van de conditie en stemming van de gebruiker op het moment dat hij of zij het snoepje of het pilletje neemt. Veel partydrugs zoals XTC en GHB versterken emoties. En wanneer emoties op dat moment negatief zijn, dan kan een negatief effect versterkt worden. Bij teveel gebruik zelfs in paniek. Ook kan een partydrug, net als eten en/of drinken “verkeerd vallen”. Dan krijg je te maken met misselijkheid, braken of een andere vorm van onpasselijkheid.
Extra gevaarlijk zijn partydrugs voor mensen die geestelijk niet zo sterk zijn, voor mensen met hart- en vaatziekten en voor zwangere vrouwen. Vrouwen die bijvoorbeeld borstvoeding geven moeten zich realiseren dat via de moedermelk werkzame stoffen in de partydrugs doorgegeven worden.

Overdosering, een reëel gevaar op een wapparty

Het risico van overdosering ligt overal op de loer maar speciaal op een wapfeestje. Je bent heerlijk bezig, voelt dat de spanning een beetje afneemt en neemt een nieuw pilletje voordat de oude volledig is uitgewerkt. Dit geeft een verhoogde spiegel van de werkzame stof in je bloed. Dan ontstaat er een overdosis die in het slechtste geval kan leiden tot de dood.

Toch nemen sommige swingers, bezoekers van een wapparty, het niet zo serieus met de toegestane dosis en nemen bewust een te hoge dosis. Wat ook voorkomt is dat iemand iets inneemt wat niet bevat wat hij of zij ervan verwacht. Dit is het probleem met illegale drugs. Voor illegale drugs bestaan namelijk geen kwaliteitscontroles. Illegale partydrugs hebben geen kwaliteitsstempel dus de werkzame stof is niet altijd hetgeen gezegd wordt. Wanneer er dan op een wapfeestje verschillende partydrugs door elkaar gebruikt worden, kan dit leiden tot bijzonder onaangename situaties.

Na een wapparty nog aan het verkeer deelnemen?

Partydrugs beïnvloeden de waarneming en het concentratievermogen van de gebruiker. Daarom zou je na een wapfeestje nooit direct moeten deelnemen aan het verkeer. Dus, organiseer je een wapfeestje, zorg dan dat je voor alle gasten een slaapplaats hebt geregeld want drugsgebruik in het verkeer is strafbaar. Ook prestaties op school kunnen onder het gebruik van partydrugs lijden.
Mocht u een wapparty organiseren waarbij partydrugs intraveneus worden geconsumeerd, denk dan aan schone naalden om infectieziekten zoals HIV (aids) en hepatitis te voorkomen.

Wappen en risico’s op lange termijn

Vind je het leuk om seks en drugs meermalen per maand, per week of misschien wel per dag te combineren, kan er een vorm van “moeten” gebruiken ontstaan ofwel een verslaving. Een verslaving in de vorm van een lichamelijke en/of geestelijke afhankelijkheid om goed te kunnen presteren in bed. Bij verslaving aan partydrugs kan de schade op lange termijn enorm zijn. Door overbelasting van de organen die de partydrugs moeten afbreken in je lichaam, kan er schade ontstaan aan diezelfde organen.

Geestelijk kan er een vorm van “oververhitting” ontstaan. Gebruikers kunnen dan alleen maar denken aan seks en de partydrugs die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Of dit ontstaat of niet hangt van de gebruiker af. Wanneer de partydrugs belangrijker worden dan dagelijks gezond eten en drinken gaat er schade ontstaan. En wanneer er dan ook sprake is van het verbreken van sociale contacten, dan kan de partydrug gebruiker geestelijk en lichamelijk snel aftakelen.