Inloggen
Vreemd gaan: redenen en fantasieën om vreemd te gaan

Vreemd gaan: redenen en fantasieën

Vreemd gaan, buiten de pot pissen, een scheve schaats rijden, schuin marcheren, het zijn allemaal namen voor hetzelfde. Ontrouw zijn aan je eigen partner. En dan kunnen we natuurlijk ook nog praten over de gradatie van vreemdgaan. Is flirten met een andere man of vrouw al vreemdgaan? Of begint het pas bij kussen? Of is kussen nog geen vreemd gaan maar is werkelijk sexueel contact pas vreemdgaan? Zoveel vragen, zoveel fantasieën en ook net zoveel redenen (al zijn het vaak drogredenen) om vreemd te gaan. We zullen beginnen met de dames, zo netjes zijn we wel. En we starten met de fantasieën als vrouwen denken over vreemdgaan en wat ze dan zouden willen.

Vreemdgaan, fantasie nummer 1 van de vrouwelijke helft
Met stip op 1 staat voor de meeste vrouwen seks met een andere vrouw. De meeste vrouwen geven aan dat vooral orale seks een stoute droom is. Wanneer we doorvragen hoeven ze niet zo nodig daadwerkelijk de daad bij elkaar te doen (bijvoorbeeld met een voorbindpenis) maar willen ze vooral weten hoe het voelt wanneer een vrouw “het doet” bij haar. Kussen, strelen, likken en knuffelen staan hoog op het verlanglijstje als we vragen naar het vreemdgaan bij vrouwen.

Seks met 2 mannen, vreemd gaan fantasie nummer 2
We denken wel dat vrouwen geen porno kijken, maar dat doen ze wel. Hier komt ook fantasie nummer 2 vandaan: je laten verwennen door 2 mannen. En of dit nu daadwerkelijk moet leiden tot een dubbele penetratie laten de dames in het midden. Wel zittend op een man een andere man pijpen, dat zien de meeste dames wel “zitten”.

Vreemdgaan met een maagd: je kunt hem leren wat je lekker vindt
Sommige vrouwen, vooral vrouwen boven de 40, zouden het heel spannend vinden om met een jonge jongen seks te hebben. Een jongen die nog nooit sex heeft gehad, een jongen die je nog helemaal kunt kneden naar jouw wensen. Die precies doet wat jij lekker vindt, op het moment dat jij dat wilt. Zo eentje die enthousiast is en blijft omdat jij hem alles leert. Je moet er als vrouw wel tegen kunnen dat je een bijnaam krijgt: “cougar”.

Vreemdgaan met een dominante man
Het gaat de vrouwen die deze fantasie hebben niet om de seks tegen hun zin maar meer om de dominante, sterke man die weet wat hij wil. Een man die laat merken dat hij de leiding heeft, er geen ruimte is om te onderhandelen en je terplekke neemt zoals je bent. Fantasieën lopen uiteen van hotelkamers tot gedwongen seks op een toilet. De meeste vrouwen vinden het overigens fijn als het een grote man is. Hij hoeft niet groot geschapen te zijn maar moet wel overweldigend ogen.

Vreemdgaan, seks hebben met een bekende man
Mannen denken dat deze fantasie van een vrouw veel hoger staat maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat dit toch echt pas fantasie nummer 5 is, seks met een bekende man. Wie er bovenaan staan? Dat ligt er een beetje aan in welke leeftijdscategorie je deze vraag stelt maar er wordt heel veel gestemd door de vrouwen boven de 40 op George Clooney, Brad Pitt, David Beckham en Al Pacino. Vraag je het aan de 20-tigers dan krijg je namen als Theo James, Ryan Guzman en Kit Harington. Overigens staat deze fantasie bij de mannen op 7.

Romantische seks, handje – strandje – bedje
Geen enkele man heeft deze fantasie op de juiste plek staan bij de vrouwen. En dat scheelt een heleboel seks, mannen!! Vrouwen dromen van handje vasthouden en wandelen over het strand in de avondzon, loom tegen elkaar aanliggen in een duinpan en dan seks! Of een diner bij kaarslicht, elkaar in de ogen kijken en dan stiekeme, heftige seks op het toilet of in de auto onderweg naar huis. Oké, nog eentje dan, speciaal voor jullie mannen. Een slaapkamer binnenkomen, kaarsjes aan, bed versierd met bloemen, geurkaarsjes aan … seksen maar.

Vreemd gaan met een ultieme “likker”
De meeste vrouwen kunnen echt genieten van orale seks. Echter maar weinig mannen zijn in staat om een vrouw al likkend tot een hoogtepunt te brengen. Vaak wordt te snel gezocht naar de clitoris. In het begin van het orale spel geen probleem maar naarmate de opwinding stijgt bij een vrouw, wordt de clitoris gevoeliger. En wanneer je als man deze signalen mist, zal de vrouw het orale spel als niet prettig ervaren. Daarom willen vrouwen als zevende fantasie wel vreemdgaan met een man die precies weet hoe en waar hij moet likken.

Een andere rol spelen bij het vreemdgaan
Veel partners willen hun leidende rol niet afstaan in het seksspel. Daarom staat op nummer 8 van de fantasieën lijst het rollenspel waarin de vrouw dominant mag en kan zijn. Een groot aantal vrouwen zou graag de agressieve partij willen spelen in bed. Daarbij zouden vrouwen ook willen ervaren hoe het is om iemand te penetreren. Hier vallen de fantasieën uiteen in “een man willen penetreren” en “een vrouw willen penetreren”.

Vreemdgaan door voor hoer of stripper te spelen
Deze fantasieën worden niet door veel dames gedeeld vandaar dat we ze even samen hebben genomen. Sommige dames zouden een man willen uitdagen als stripper. Een fantasie waarbij de volledige controle bij de vrouw ligt en de man alleen maar mag toekijken. Een man opgeilen tot het uiterste en dan zelf de beslissing nemen of iets wel of niet te doen of toe te laten. Een fantasie die veel verder gaat is daadwerkelijk de hoer te spelen. Dus vreemdgaan voor geld terwijl bijvoorbeeld je partner meekijkt of je wegbrengt. Sommige vrouwen zouden langs de snelweg gewoon even snel genomen willen worden op een parkeerplaats. Door onbekende mannen meerdere malen toe te laten terwijl manlief meekijkt.

Seks tijdens een businesstripje in een ver land
Hij zit 2 rijen voor je bij de lezing die middag, die saaie lezing. Je kunt je ogen niet van hem afhouden. Groot, gebruind, een volle bos haar en van die grote handen. Het lijkt wel alsof hij voelt dat je zit te kijken want hij kijkt om en lacht een schitterende rij parelwitte tanden bloot. Jij zit daar met een boei en een natte poes. Bij het diner stoot hij je aan en vraagt of je daarna nog iets wilt drinken in de bar. Jij weet wel waar dit op uit gaat draaien en ook al heb je het nog nooit met een compleet vreemde man gedaan, deze man gaat de eerste worden. Seks met een volslagen vreemde op een locatie ver weg - fantasie nummer 10.

Vreemdgaan bij mannen, een inleiding

Tot zover de fantasieën van de vrouwen. Want tegenover fantasieën over vreemdgaan bij vrouwen staan minstens evenveel redenen waarom mannen vreemdgaan. Ze zeggen weleens 50% van de mannen gaat vreemd. Maar met wie dan … Er gaan minstens evenveel vrouwen als mannen vreemd. Mannen vinden het gewoon leuk om erover op te scheppen, vrouwen doen het gewoon. En laten we eerlijk zijn, vrouwen herkennen de signalen bij mannen wanneer ze vreemdgaan, mannen zijn daar totaal niet mee bezig. Die verwachten helemaal niet dan hún vrouw vreemd zou gaan. Tot zover, nu een groot aantal redenen die mannen gebruiken om vreemd te gaan.

Mannen die vreemdgaan, hoe vrouwen erover denken

Waarom gaat mijn man vreemd? Een vraag over een gevoelig onderwerp. Natuurlijk is het eenvoudigste antwoord: “Waarom gaat jouw man vreemd, simpel om dat het een ongelofelijke eikel en een zak is”. Wanneer vriendinnen dit onderling tegen elkaar zeggen is er geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog de bedrogen vriendin voelt zich gesterkt en het kan even helpen. Je vriendin neemt het voor je op en dat is een prettig gevoel. Zeker wanneer jij de mening deelt dat het een eikel en een zak is. Helpt dit, is dit de enige reden waarom een man vreemd zou gaan? Of zit er meer achter en zijn mannen toch complexere wezens dan we denken?

Hij is vreemd gegaan, wat wil je horen?

Ik ga je niet te vertellen wat je wilt horen, want als alles goed is gegaan (voor zover dit mogelijk is in zo’n situatie) heb je ergens een plekje gevonden waar je kunt uithuilen. En zij zullen ongetwijfeld zeggen … eikel – klootzak – sukkel etc. Zit je nog in deze fase, sla dan de rest van deze blog maar over want ik ga je vertellen waarom mannen echt vreemdgaan en dat is gewoon niet leuk om te horen. Wil je wél weten waarom jouw man plezier gaat maken met een ander, lees dan verder. Het is niet echt een leuk verhaal maar kan je wel helpen om te begrijpen dat het in de meeste gevallen niet aan jou ligt.

Vreemdgaan, de echte redenen waarom mannen vrouwen ontrouw zijn

Waarom doen mannen het eigenlijk, hun vrouw bedriegen? Zijn echt alle mannen die vreemdgaan rotzakken? Zo ja, dan hebben we een aarde waar de helft van de mannen rotzakken zijn en de andere helft heilig is.
Houden ze soms niet genoeg van hun partner, is dat de reden om vreemd te gaan? Als dat zo zou zijn, zouden er dan niet nog meer stellen uit elkaar gaan? Veel mannen houden zielsveel van hun partner, willen ze absoluut niet kwijt maar doen het toch?

Dus als het nu zo slecht is en toch iedereen het doet, zou er dan geen andere reden zijn? Iedereen heeft er een mening over, de overgrote meerderheid zelfs een negatieve. Toch gaat 50% van de mannen (én vrouwen) vreemd. Dus bij deze meerderheid met een negatieve mening moeten ook vreemdgangers zitten. Zou het allemaal niet iets complexer zijn dan dat we op het eerste gezicht denken?

Vreemdgaan, de opinie van Erosite.nl, haar medewerkers en eigenaren

We nemen in deze materie geen positie in. We keuren het niet goed, we keuren het niet af. Elke situatie is anders. Wat we wel willen doen is vanuit de vrouw, zie hierboven, en de man, zie hieronder, uitleggen welke beweegredenen er kunnen zijn om vreemd te gaan. Met deze blog proberen we van beide kanten te laten zien, ook aan beide kanten te láten zien, dat vreemdgaan vaak een dieperliggende oorzaak heeft. Hieronder meer over mannen die vreemdgaan.

Vreemdgaan, wat doet dit met het ego van de man?

In het boek The truth about cheating van Gary Neuman (2008) wordt een onderzoek aangehaald onder 200 mannen die vreemd gegaan waren. 48% van deze mannen gaf aan dat de hoofdreden voor het vreemdgaan “emotionele ontevredenheid” was. Van de overige mannen gaf 8% aan dat het gebrek aan / of slechte seks de oorzaak van het vreemdgaan was.

Wanneer een man het gevoel heeft dat hij niet meer telt in de relatie, dat hij niet meer gewaardeerd wordt om zijn “man” zijn, dan wordt hij gevoelig voor vrouwen die dit wel in hem waarderen of zeggen te waarderen. Wanneer hij het gevoel heeft dat

je hem niet meer aantrekkelijk vindt

je hem niet meer begeert of

hij je teleurgesteld heeft

dan is hij zeer vatbaar voor vrouwelijke aandacht waarbij het deze drie punten niet ervaart. Dit geldt zowel voor de echte klootzakken, die je alleen maar gebruiken maar ook voor de mannen die normaliter attent en zorgzaam zijn in hun relatie.

Vreemdgaan zit evolutionair ingebakken, sorry dames …

Helaas voor de dames, in de mannen zit een stukje DNA ingebakken dat ervoor zorgt dat mannen anders over voortplanting denken dan vrouwen. Dit stukje DNA lijkt ervoor te zorgen dat mannen met zoveel mogelijk vrouwen het bed willen delen omdat, wanneer we kijken naar de oudheid, de kinderen voor de ouders moesten zorgen. Dus meer kinderen betekende meer zekerheid op verzorging tijdens de oude dag. Het klinkt misschien raar maar dit is wel een van de sterkste, niet door mannen te controleren en of te beheersen factor is om vreemd te gaan. Wist je dat meer dan 60% van de mannen zich achteraf schuldig voelt en maar 10% van de vrouwen ditzelfde gevoel heeft?

Vreemdgaan omdat de seks niet goed of afwezig is

Zijn mannen dan zo plat? Het simpele antwoord is ja, en dit geldt ongeveer voor 8% van de mannen die vreemd gaat. Een man heeft in de meeste gevallen een grotere behoefte aan seks dan de vrouw. Wanneer er over een langere periode een grote sexdrive bij de man is en deze niet beantwoordt wordt door de vrouw, dan gaat de man op zoek.

Nog platter … het kan zijn dat de andere vrouw dingen in bed doet of juist niet doet die jij anders doet. Voorbeelden genoeg maar die vertel ik je lekker niet.

Vreemdgaan omdat de relatie in zijn ogen niet goed is

Mannen worden hier gek van! Elke keer dat hij binnenloopt spring je op zijn nek. Hij heeft de vuilnisbak niet buiten gezet, hij heeft de vissen niet gevoerd, hij heeft het dopje niet op de tandpasta gedaan en weet ik veel wat jullie nog meer stoort aan hem. Wanneer er regelmatig ruzie is en het niet uitgesproken of opgelost wordt, bouwt er bij de man een soort onverschilligheid op. En na de onverschilligheid komt vluchtgedrag. Hij vlucht in de armen van een vrouw die hem niet constant op zijn nek zit; even ontsnappen aan het gezeik van thuis. Dat dit zeer reëel is mag wel blijken uit het volgende citaat van een man die ik sprak tijdens een lezing.

“Als ik Jacqueline niet had gehad om af en toe naar te kunnen vluchten, af en toe stoom af kon blazen, dan had mijn relatie het niet overleefd. Ik ben haar dankbaar maar voel me toch ook wel een beetje schuldig.“

Andersom dames, wanneer jij degene bent waar hij stoom komt afblazen, realiseer je dan dat hij toch weer terug gaat naar zijn eigen vrouw en niet voor jou zal kiezen.

Wraak is de meest sterke emotie om vreemdgaan uit te lokken

Als jij zelf bent vreemdgegaan, dan geeft dit een enorme deuk in zijn ego. En deze deuk kon wel eens nooit meer te repareren zijn. Mannen stammen uit het evolutionaire tijdperk van “oog om oog, tand om tand” en de kans dat hij vreemd gaat nadat jij bent vreemd gegaan is nagenoeg 100%.
Zelfs nadat jouw vreemdgaan allang is afgelopen en je het opgebiecht hebt of hij het ontdekt heeft, zal hij erop terug blijven komen. Zoals gezegd, misschien is de deuk wel te diep om te repareren. Als je ziet dat dit gebeurd in je relatie, kap er dan maar mee want dit blijft hij je dan voor eeuwig kwalijk nemen. Mocht je overigens tips willen hoe je je relatie kunt redden nadat je vreemd gegaan bent, kijk dan eens hier.

Drank maakt meer kapot dan je lief is, ook je relatie

Wie denkt dat drank geen invloed heeft op je relatie mag verder dromen. Want drank maakt echt meer kapot dan je lief, zeker in relationele sfeer. Je hoort mij niet zeggen dat het een excuus mag zijn, maar het heeft zeker invloed. Voordat je boos wordt omdat je vindt dat hij het recht niet heeft om je met een slok op te belazeren … je hebt helemaal gelijk.

Maar soms, met een slok op, plegen trouwe mannen toch overspel. Simpelweg omdat grenzen vervagen, waarden en normen verdwijnen. Alcohol laat mannen terugkeren naar primitieve gedachten. Zie hiervoor eerdere redenen. Sorry dames …

Mannen die vreemdgaan door bindingsangst

Nu heb je eenmaal dat goddelijke lichaam en wil zij het voor altijd aan zich vastbinden … brrr, je moet er niet aan denken dat je voortaan maar naar één vrouw mag kijken, met één vrouw mag seksen …
Bindingsangst is voor sommige mannen de reden om vreemd te gaan. Onder het motto “eerst alles proeven voordat je weet wat je het lekkerst vindt” gaan mannen vreemd. Hij wil je niet kwijt hoor maar zijn bindingsangst is gewoon sterker en daardoor saboteert hij jullie relatie.

Mannen met bindingsangst hebben vaak emotionele problemen die dateren uit een tijd voordat jij hem hebt leren kennen. Hij zal a) in moeten zien dat hij bindingsangst heeft en b) zijn emotionele problemen eerst helemaal zelf moeten oplossen. Jij kunt in dit geval maar één ding doen en dat is afstand nemen en hem het zelf op laten lossen. Neem jezelf in bescherming, dat is wel de meest belangrijke tip.

Gaat hij vreemd omdat hij verliefd is op die ander?

Simpel antwoord is nee, hij is in meer dan 92% niet verliefd op “die ander”. En dit terwijl meer dan 70% van de vrouwen denkt dat dit een van de voornaamste redenen is dat een man vreemd gaat.
Dat hij iets met een ander heeft betekent niet dat hij niet meer van jou houdt of dat hij verliefd is op die ander. Wanneer hij namelijk die ander echt leuker vindt, vindt hij een manier om het uit te maken en gaat hij verder met die ander. Je weet dan meteen hoe de hazen lopen. Dit gebeurd echter maar heel weinig.

Vreemdgaan, voor mannen een familiedingetje …

Het zou misschien wel de eerste vraag moeten zijn die je een leuke jongen of man zou moeten stellen, vlak na zijn naam of zo. “Ging een van jouw ouders vreemd?¨ Want wat blijkt, als een van zijn ouders vreemd is gegaan, dan is de kans groot dat hij dat ook zal doen. Texas Tech University heeft een onderzoek gedaan onder honderden vreemdgangers en hieruit blijkt dat jongens / mannen waarvan één van de ouders is vreemd gegaan, vaker vreemd gingen dat jongens / mannen waarvan de ouders nog steeds bij elkaar waren. Vreemdgaan als familiedingetje waarbij kinderen van vreemdgaande ouders het als “normaal” beschouwen om vreemd te gaan.

Vreemdgaan omdat jij van je voetstuk bent gevallen

Mannen hebben vaak onrealistische verwachtingen van een relatie. Wist je dat mannen het liefste hebben dat een vrouw tijdens een relatie niet veranderd. Dat ze altijd hetzelfde lieve meisje blijft als waar ze in het begin verkering mee kregen. Maar dat vrouwen zich in een relatie ontwikkelen, sterker worden, slimmer worden. En dat ze zo graag zouden zien dat mannen zich ook ontwikkelen. Maar dat héél veel mannen dit niet doen of niet willen. Mannen zoeken een status quo, vrouwen ontwikkelen zich. En omdat jij in hun ogen niet meer dezelfde bent gebleven gaan ze op zoek naam iemand die wel aan dat beeld voldoet. Vandaar vaak een jongere vrouw die nog niet volledig “ontwikkeld” is.

Jij beschuldigt hem van vreemdgaan, dus dan doet hij dit maar …

Hij gaat niet vreemd, hij is je trouw. Toch beschuldig je hem van “kijken naar de buurvrouw, naar de caissière bij de supermarkt”. Je verwijt hem dat hij alleen maar overwerkt om bij zijn secretaresse te kunnen zijn. En dit niet één keer maar constant. Terwijl hij maar blijft ontkennen, simpelweg omdat het niet waar is.
Ergens knapt er op een gegeven moment iets en denkt hij: “Als jij het dan toch al denkt, dan kan ik het net zo goed doen”. Jij drijft hem in de armen van die ander. En of dit nu de buurvrouw is, die lelijke secretaresse of zijn dubbelpartner op de tennisbaan, het maakt niet uit. Zorg dat je het kunt bewijzen of stop ermee voordat het uit de hand loopt.

Samenvattend over vreemdgaan, redenen en fantasieën

Bij de meeste vrouwen begint het met een fantasie die waargemaakt “moet” worden en bij mannen is het meer “de gelegenheid maakt de dief”. Beiden hebben verschillende redenen, verschillende fantasieën. Zou het niet mooi zijn wanneer je deze fantasieën samen waar kunt maken, elkaar geen reden geven om vreemd te gaan. Daar is deze website voor bedoeld. Kijk eens of je mannen, vrouwen of stellen kunt vinden die misschien wel hetzelfde zoeken als jij of als jullie. Wij van Erosite.nl wensen je alle zoekplezier.